Voor wie is MSB
(Musiceren, Studeren en het Brein)

Individuele training

Musici – ongeacht welk instrument en welk genre – met vragen over podiumspanning, podiumangst, fysieke en mentale spanning, effectief studeren, auditie voorbereiding, met plezier musiceren en presteren onder spanning kunnen individuele lessen volgen. Vaak bieden vijf à zes lessen van 75 minuten al het gewenste resultaat. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

Workshops en lezingen

De cursus Musiceren, studeren en het brein doceer ik aan de conservatoria van Den Haag en Groningen. Daarnaast houd ik lezingen en workshops over dit onderwerp in binnen- en buitenland. Informatie wordt verduidelijkt met powerpoints en handouts met illustraties van Erik Visser (RaafWes – grafisch ontwerp).

Neem contact op voor meer informatie over de inhoud en tarieven. Zie ook de agenda.

Lezingen voor docenten

Musiceren, studeren en het brein biedt (nieuwe) inzichten over instrumentaal en vocaal lesgeven. Daarover geef ik regelmatig lezingen en workshops op muziekscholen in het kader van nascholing en deskundigheidsbevordering.

Zie voor meer informatie de website over de zomercursus: Musiceren studeren het brein en de agenda.

Docentencursussen

Iedere zomer organiseer ik in augustus een zomercursus voor muziekdocenten over instrumentaal en vocaal lesgeven. Deze vindt plaats in de prachtige omgeving van Drenthe.

Neem contact op voor meer informatie over de inhoud en tarieven. Zie ook de agenda.

Individuele coaching van docenten

In gesprekken komt vaak naar voren dat docenten kennis en vaardigheden missen rond het lesgeven. Individuele begeleiding (bijvoorbeeld met video opname) biedt op maat gesneden nascholing.

Neem contact op voor meer informatie over de inhoud en tarieven.

zomercursus
musiceren, studeren
en het brein
voor muziekdocenten
editie 2020

17 t/m 20 augustus
Witteveen

GEANNULEERD
wegens COVID-19

wieke’s Blog

Wieke Karsten

aandacht voor de musicus